Paikallisuutiset
Vuoden ravintolapäällikkö löytyy Saariselältä
PRO-gaalassa palkittiin jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat 15 sarjassa tammikuun lopulla Finlandiatalolla. Ravintola-alan parhaita palkitsevassa PRO-gaalassa patsaat jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea. Edellisvuosien PRO-voittajista ja esimiehistä koostuneella tuomaristolla oli vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan. Tuomarointipaketissa oli mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit.
– Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteytti ehdokkaat omista lähtökohdistaan, kertoo tuomariston työskentelyä johtanut Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö .
– Harvoin tulee tunnustuksia tänne pohjoiseen. Omistan tämän voiton koko Lapille, en vain itselleni, sanoo palkittu ravintolapäällikkö Petri Laukkanen .
– Kyllä palkinnon myötä sai uskonvahvistusta omaan tekemiseen. Kyllä sitä oikein tekee noita asioit, lisää Laukkanen.
Kajaanilaissyntyinen Petri Laukkanen on työskennellyt Tunturihotellissa 26 vuotta, joista 14 vuotta hän on ollut ravintolapäällikkönä.
– Tulin 17-vuotiaana lipunmyyjäksi tähän taloon. Siitä sitten pikkuhiljaa olen mennyt eteenpäin tässä hommassa.
Ravintolapäällikkö kuvailee työtään monipuoliseksi ja työnkuvassa on paljon vaihtelua.
– Tässä talossa ei pääse puutumaan työhön. Täällä on niin kova vaihtelu sesongeissa. Eri vuodenaikoina on erilaiset asiakkaat.
– Ravintola-ala on kyllä yleensä läpikulkuala. Siellä yleensä tienataan opiskelurahat ja opiskellaan joku muu ammatti. Minulla ei ole ikinä käynyt edes mielessä, että tekisin jotain muuta kuin tätä työtä, Laukkanen tuumaa.