Paikallisuutiset

Vuoden ravintolapäällikkö löytyy Saariselältä

PRO-gaalassa palkittiin jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat 15 sarjassa tammikuun lopulla Finlandiatalolla. Ravintola-alan parhaita palkitsevassa PRO-gaalassa patsaat jakautuivat tasaisesti eri puolille Suomea. Edellisvuosien PRO-voittajista ja esimiehistä koostuneella tuomaristolla oli vankka näkemys siitä, mitä osaamista ravintola-alalla tarvitaan. Tuomarointipaketissa oli mukana finalistin oma tarina, perustelut, suosittelijan sanat, sponsorin mielipide ja nettiäänestyksen yhteydessä kertyneet kommentit.

– Kaikki osa-alueet paketissa ovat tärkeitä, ja jokainen tuomari pisteytti ehdokkaat omista lähtökohdistaan, kertoo tuomariston työskentelyä johtanut Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö .

– Harvoin tulee tunnustuksia tänne pohjoiseen. Omistan tämän voiton koko Lapille, en vain itselleni, sanoo palkittu ravintolapäällikkö Petri Laukkanen .

– Kyllä palkinnon myötä sai uskonvahvistusta omaan tekemiseen. Kyllä sitä oikein tekee noita asioit, lisää Laukkanen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanilaissyntyinen Petri Laukkanen on työskennellyt Tunturihotellissa 26 vuotta, joista 14 vuotta hän on ollut ravintolapäällikkönä.

– Tulin 17-vuotiaana lipunmyyjäksi tähän taloon. Siitä sitten pikkuhiljaa olen mennyt eteenpäin tässä hommassa.

Ravintolapäällikkö kuvailee työtään monipuoliseksi ja työnkuvassa on paljon vaihtelua.

– Tässä talossa ei pääse puutumaan työhön. Täällä on niin kova vaihtelu sesongeissa. Eri vuodenaikoina on erilaiset asiakkaat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ravintola-ala on kyllä yleensä läpikulkuala. Siellä yleensä tienataan opiskelurahat ja opiskellaan joku muu ammatti. Minulla ei ole ikinä käynyt edes mielessä, että tekisin jotain muuta kuin tätä työtä, Laukkanen tuumaa.

Ilmoita asiavirheestä