Paikallisuutiset

Rajavartiolaitos muistuttaa, että rajavyöhykkeelle saa mennä vain luvalla

Rajavyöhykkeellä liikkumiseen voi hakea lupaa ja lupa myönnetään, jos siihen on esimerkiksi asumisesta, ammatista tai harrastuksesta johtuva hyväksyttävä syy. Lupia ei lähtökohtaisesti myönnetä marjastukseen eikä sienestykseen, ellei keräilijä hallinnoi kiinteistöä rajavyöhykkeellä.

Suomen itärajaa suojaa rajavyöhyke, joka on maalla leveydeltään enintään kolme kilometriä. Rajavyöhyke on maastoon merkitty kylteillä, puomeilla ja puissa olevilla keltaisilla merkeillä. Luvatta vyöhykkeelle meneminen on rangaistava teko.

Rajavyöhykelupaa voi anoa joko sähköisesti tai kirjallisesti, jolloin lupa-anomus on toimitettava vartioston esikunnalle tai vartioasemalle, jota lupa-anomus koskee. Lupa on joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikainen lupa myönnetään korkeintaan viideksi vuodeksi,.

Metsästäjiä kehotetaan välttämään koirien päästämistä irti rajan läheisyydessä, jotta koira ei päätyisi Venäjän puolelle. Jos koira katoaa valtakunnan rajan läheisyydessä, niin siitä täytyy ilmoittaa Lapissa Lapin rajavartioston johtokeskukseen. Samoin olisi toimittava, jos haavoittunut riistaeläin menee tai jää rajavyöhykkeelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koira olisi hyvä varustaa omistajan yhteystiedoilla ennen metsästyksen aloittamista.

Ilmoita asiavirheestä