Auton varaosat netistä – Miten löytää parhaat diilit ja välttyy huijauksilta?

Monilla on jo kokemuksia tilata netistä jotain kotiinsa, mutta harva on vielä tilannut auton varaosia verkkokaupasta. Monille ei välttämättä vielä edes ole tullut mieleen, että myös auton osat on mahdollista tilata netistä. Netti tarjoaa kuitenkin myös autoilijoille keinon saada tarvikkeita ja varaosia edullisesti ja kotiin kuljetettuna.

Jopa korin osia voi tilata netistä

Autojen varaosiin erikoistuneiden varaosien valikoimat eivät rajoitu vain pienimpiin osiin. Netistä on mahdollista tilata jopa suuria korin osia tai painavia moottorin osia. On hyvä huomioida, että suurempien osien toimituskulut voivat kuitenkin olla suuremmat.

Netistä voi tilata varaosat autoon, olipa automerkki ja -malli käytännössä mikä tahansa. Moni tilaa varaosat autoon netistä varsinkin siitä syystä, että haluaa säästää varaosien ja korjaustöiden kustannuksissa. Usein ostettuja osia ovat esimerkiksi jarrupalat, moottorin varaosat, iskunvaimentimet ja öljynsuodattimet.

Netistä tilaamalla autoilijat voivat vertailla hintoja ja löytää edullisempia vaihtoehtoja kuin perinteisistä tarvikeliikkeistä. Verkossa on mahdollista löytää harvinaisempia varaosia, joita ei välttämättä ole saatavilla paikallisista varaosakaupoista. Tämä onkin erityinen etu lapissa, jossa matka lähimmälle korjaamolle tai tarvikekauppaan voi olla hyvin pitkä.

Netissä hintavertailu on helppoa

Netti tarjoaa kätevän tavan vertailla hintoja ja tilata varaosat autoon. Netissä varaosien hinnan saa selville itsenäisesti esimerkiksi hakukoneiden kautta. Myös erikoiskampanjat, kuten Black Friday, voivat tarjota mahdollisuuden saada auton osia erikoisdiilillä. Hintoja vertaillessa on hyvä huomioida myös se, että verkkokaupoilla on oma tapa hinnoitella toimituskuluja.

Koska hintatietojen saatavuus on netissä niin läpinäkyvää, monet verkkokaupat myyvät auton osia hyvin edulliseen hintaan. Esimerkiksi Trodo.fi-verkkokauppa on tunnettu laadukkaista ja edullisista auton osista. Trodosta ostaessa asiakas voi valita toimitustavaksi kotiinkuljetuksen tai Postin tai Matkahuollon noutopisteen.

Liian hyvä ollakseen totta

Jos netissä tarjoaa tarjoukseen, joka tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, kyseessä voi hyvinkin olla myös huijaus. Huijaukset ovat tyypillisiä varsinkin sosiaalisessa mediassa sekä kuluttajalta kuluttajalle -kaupankäynnissä, mutta asiakkaan on usein viisasta olla varuillaan myös ostaessa itselle tuntemattomista nettikaupoista.

Verkossa on hyvä lukea aina muiden asiakkaiden arvosteluja, ennen kuin tilaa varaosat autoon. Muilta asiakkailta voi saada arvokasta tietoa siitä, voiko kauppaan luottaa ja onko toimituksissa ollut laatuun tai toimitusaikaan liittyviä ongelmia. Jos verkkokaupan saamista palautteista suurin osa on negatiivisia, on viisaampaa kokeilla jonkin muun kaupan palveluksia.

Käytetyt varaosat voivat olla myös kätevä keino madaltaa huoltotöihin liittyviä kustannuksia. Käytetyt varaosat voivat olla viisas valinta varsinkin vanhimpiin autoihin, joiden jälleenmyyntiarvo ei ole enää niin suuri. Myös käytettyjä osia voi tilata netistä kotiinsa.

Vältä näitä huijauksia netissä

Yksi tyypillinen huijaus on väärennettyjen varaosien myynti, jossa huijarit myyvät epäaitoja tai huonolaatuisia osia. Netissä on myös huijaussivustoja, jotka näyttävät luotettavilta, mutta jotka on luotu vain varastamaan asiakkaiden rahaa tai henkilö- ja maksutietoja.

Kuluttajalta kuluttajalle kaupassa yksi yleinen huijaus on ollut se, että ostaja lähettää jonkinlaisen kuvakaappauksen tai kuvan, että on jo hoitanut maksun. Myyjä toimittaa tämän jälkeen tuotteen, kunnes paljastuu, että ostaja oli väärentänyt kuvan/ostokuitin maksusta.

Huijausten välttämiseksi kannattaakin käyttää arvostettuja ja hyviä arvosteluja saaneita verkkokauppoja, kuten Trodo.fi. Varmistamalla, että kauppa on tunnettu ja arvostettu, voi vähentää riskiä joutua huijatuksi.