Paikallisuutiset
Kaltio on avoinna läpi talven
Ravintola Kaltio on yksi Saariselän arvostetuimmista ravintoloista ja tunnettu hyvästä ruoastaan sekä erinomaisesta palvelustaan.
Ennen Kaltio on ollut auki vain sesongittain, mutta nyt ravintola on avoinna marraskuun lopusta lähtien läpi talven. Kaltion menu koostuu lappilaisista puhtaista ja herkullisista raaka-aineista ripauksella kansainvälistä keittiötä.
– Ruokalista oli alkuvuosina enemmän fine diningiä. Menu on kuitenkin vuosien aikana muotoutunut asiakkaiden toiveiden osoittamaan suuntaan; Kaltio on paikka, jossa voit rennosti syödä ”hiukan paremman illallisen”. Alkuruokavaihtoehtona kalapöytä on saavuttanut suosiotaan. Kaltion oma erikoisuus on monipuolinen kalapöytä, joka soveltuu niin alkupaloiksi kuin pääruoaksi pieneen nälkään. Erityisesti suositelen maistamaan rapukeittoa alkuruokana, suosittelee Santas´s Hotel Tunturin keittiömestari Petri Selander .
Ruokalista vaihtuu vuosittain, myös osa kalapöydän sisällöstä. Ravintola Kaltio sijaitsee Gielas-rakennuksessa katutasossa.