Paikallisuutiset

Herkkupöytä täynnä Välimeren makuja

Saariselän, vuoden suurin ruokatapahtuma järjestetään aina isänpäivän aattona Santa's Hotel Tunturin Siula ravintolassa. Näin tehdään myös tänä vuonna ja pöytä onkin katettuna 9.11.

Lapin Keittiömestarit kävivät toukokuussa Välimeren risteilyllä ja saivat sieltä idean loihtia tämän vuoden herkkupöytään sen perän ruokia ja makuja.

– Tarkoitus on tehdä lappilaisista ja suomalaisista raaka-aineista välimerellisiä herkkuja, tarkentaa Lapin Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Petri Selander .

Herkkupöydän antimet ovat aina pohjautuneet pääosin lappilaisiin raaka-aineisiin, ja menu on vaihtunut vuosittain. Ruokatapahtuman toteuttaminen kerää yhteen noin 40 lappilaista keittiömestaria.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Työryhmät työstävät omia ideoitaan ja lopullinen menu lyödään lukkoon lokakuussa.

Tämän vuoden Lapin Keittiömestarit ruokatapahtuma järjestyksessään 28. Mikä lienee herkkupöydän salaisuus?

– Yksi suosion salaisuus lienee se, että mestarit antavat valmistusvinkkejä sekä ovat itse siellä näkyvästi esillä. Me annamme kasvot ruualle, Selander vastaa.

Lapin Keittiömestareiden Herkkupöytää kerääntyy nauttimaan joka vuosi noin 550 asiakasta. Herkkupöytä myydään yleensä loppuun hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Ilmoita asiavirheestä